Souhrn událostí uplynulého dne – 21.12. 2016

Spočítejte si uhlíkovou stopu vašeho hospodaření

Před rokem se v Paříži konala konference o klimatu, jejíž naplnění by mělo naši planetu lépe chránit před nepříznivými vlivy spojenými s globálním oteplováním. Mezi hlavní znečišťovatele ovzduší řadí také chov přežvýkavců, kteří mají mít podle odhadů vědců na svědomí možná až čtvrtinu celkového množství metanu vzniklého důsledkem lidské činnosti.

Potravináři letos dostali dvakrát víc peněz na svůj rozvoj. U Evropské komise to vyjednalo Ministerstvo zemědělství

Potravinářské firmy si letos rozdělily 396 milionů korun z programu Podpora zpracování zemědělských produktů a zvyšování konkurenceschopnosti potravinářského průmyslu. Peníze jdou z národních zdrojů.

Prodejci kaprů zaregistrovali u veterinářů 2263 prodejních míst

Prodejci kaprů si zatím zaregistrovali u veterinářů 2263 prodejních míst, jejich počet se však může ještě zvýšit. Loni jich nakonec bylo zhruba 2500. Ceny za kilogram kapra jsou přibližně stejné jako loni, tedy mezi 80 a 90 korunami. ČTK to dnes sdělil mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Pejchal.

Pivní speciály se staly hitem, sudy už téměř odhalují dno

Značný zájem je o pivní speciály, které před vánočními svátky navařili majitelé pivovarů v příhraničních regionech jižní Moravy. Některé druhy jsou již téměř vyprodané. Mnozí pivovarníci se shodují, že právě v chladném počasí je vhodné sáhnout po hutnějších a silnějších pivech.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info