Souhrn událostí uplynulých dní 22. 12. - 26.12.2017

Zemědělci uzavřeli kolektivní smlouvu, tarify vzrostou o 6,1 pct

Zemědělský svaz ČR a Českomoravský svaz zemědělských podnikatelů dnes uzavřely kolektivní smlouvu se zemědělskými odbory na příští rok. Minimální mzdové tarify v zemědělství stoupnou o 6,1 procenta, vyšší bude i příspěvek zaměstnavatele na důchodové připojištění.

Ministr zemědělství Jiří Milek: Budu se snažit udržet silný rozpočet českého zemědělství a s ním i výši národních podpor

Jiří Milek se dnes ujal funkce ministra zemědělství. Stalo se tak za přítomnosti premiéra Andreje Babiše poté, co ve středu 13. prosince převzal jmenovací dekret od prezidenta Miloše Zemana.

Solení silnic zvyšuje bezpečnost na silnicích, ale také škodí životnímu prostředí. Alternativy tu jsou

S plošným rozprašováním soli na zamrzlé povrchy dopravních komunikací se v Severní Americe začalo před osmdesáti lety. Teprve o hezkou řádku let později se začal zvolna prosazovat názor, že by sůl, splavená z vozovek, mohla také škodit životnímu prostředí.

EU chce sankcionovat Rusko kvůli zákazu dovozu vepřového masa

Evropská unie požádá Světovou obchodní organizaci (WTO) o schválení sankcí, které chce uvalit na Rusko. Moskva podle Bruselu nesplnila rozhodnutí WTO týkající se zákazu dovozu prasat a vepřového masa. Informovala o tom dnes agentura Reuters. EU předloží žádost 3. ledna, čímž začne další kolo sporu, který se táhne od roku 2014.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info