Souhrn událostí uplynulého dne 8. 1. 2018

V USA spotřeba masa bude stoupat, v Evropě naopak

Američané očekávají, že letos zkonzumují rekordní množství masa. Přesněji řečeno, předpoklady hovoří o tom, že průměrný Američan v letošním roce sní 222,2 liber (100,8 kg) červeného masa a drůbeže.

V Japonsku vypěstovali banány s jedlou slupkou

Na farmě D&T v japonské prefektuře Okojama se podařilo vypěstovat speciální druh banánu, který pojmenovali Mongee, což v místním slangu znamená neuvěřitelný. Oproti tropickým druhům je menší, podstatně sladší a hlavně – jedlý se vším všudy. Pěstitelé přitom využili techniku, při které napodobili podmínky z konce doby ledové.

 V Karlovarském kraji přibudou dvě nová chráněná přírodní území

V Karlovarském kraji přibudou dvě nová chráněná přírodní území. Titul evropsky významné lokality ponese Jezerský vrch u Podštěl nedaleko Chyše na Karlovarsku a Tisovec u Kraslic na Sokolovsku. Důvodem ochrany je výskyt cenných druhů, řekl hejtmančin náměstek Martin Hurajčík.

Veterináři: Zlínsko čeká soupis prasat a návrat policejních lovců

Veterináři nařídí soupis všech malochovů prasat ve Zlínském kraji. Budou chtít, aby kvůli moru pokud možno malochovatelé s činností přestali. U malochovů prasat je nutná registrace od dvou kusů, pokud chovatelé prasata dříve nezaregistrovali, nejspíš u nich veterináři nařídí porážku.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info