Souhrn událostí uplynulého dne 23. 9. 2020

Mravenec dřevokaz ve smrkových lesích: škůdce, nebo pomocník?

V současné době vrcholí ve středoevropských lesích kůrovcová kalamita. Její následky budou dlouhodobé, možná i trvalé. Proto si vědci a odborná veřejnost kladou otázku, jak v budoucnu bránit lesy proti biotickým činitelům tak, aby nepůsobily rozsáhlé škody na hospodářských lesích.

Vinaři z Moravy uspěli v Londýně, přivezli 111 medailí

Vinaři z Moravy i Čech uspěli v Londýně na soutěži Decanter World Wine Awards mezi 16.518 víny z celého světa. Získali celkem 111 medailí, z toho dvě platinové. To je ve srovnání s loňskem téměř dvojnásobek, loni přivezli z Londýna 53 medailí.

Při vývozu dřeva do třetích zemí je důležitá účinnost ošetření proti škůdcům

ÚKZÚZ upozorňuje všechny vývozce neodkorněného dřeva (kulatiny) do Číny a dalších zemí na nutnost splnění všech fytosanitárních podmínek dovážejícího státu, především s ohledem na dostatečnou účinnost ošetření dřeva proti dřevokaznému hmyzu.

MZe bude příští rok hospodařit s 25,3 mld.Kč, dohodli se ministři

Ministerstvo zemědělství bude v příštím roce hospodařit s 25,3 miliardy korun. Dnes se na tom dohodl ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO). Rozpočet na letošní rok měl původně činit 24,2 miliardy Kč, meziročně tak proti loňským plánům jde o zvýšení o více než miliardu Kč.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info