Smažený sýr na cestě do Evropy? Proč ne...

Žádají-li Slováci ochrannou známku pro špekáčky, Česko by mohlo stejně v Bruselu orodovat za jiné tradiční české jídlo: smažený sýr. Lidovecký europoslanec Jan Březina má smažený sýr za dobrý obchodní artikl a původně český nápad. Proto bychom si ho klidně jako značku mohli dát „patentovat“ ochrannou známkou. „Musela by se asi ozvat nějaká asociace hostinských, která by prokázala, že se s chráněným smaženým sýrem bude cítit lépe,“ usoudil Březina.

Podle experta na dobré jídlo a autora projektu Maurerův výběr Grand Restaurant Pavla Maurera není vyloučeno, že by smažený sýr v tomto klání uspěl. „Skutečně nikde ve světě ho nedostanete,“ řekl.

Jiní politici ale mají podobné úvahy spíše jen za pokus o recesi. „Pevně doufám, že je to jen žert,“ prohlásil europoslanec za ODS Milan Cabrnoch. Státy by se měly hlásit ke svým skutečně tradičním jídlům, jako jsou třeba olomoucké tvarůžky či hořické trubičky.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info