Všechna masa by se mohla označovat původem už za půl roku
06.04.2011 | ČTK
Nejen vepřové, ale také ostatní masa, by se zhruba za šest až 16 měsíců měla označovat zemí původu. V rádiu Impuls to včera řekl ministr zemědělství Ivan Fuksa (ODS), který se snaží v Evropské unii označování těchto jednosložkových potravin prosadit. U vepřového masa to vyvolala aféra kolem výskytu dioxinu v mase vyprodukovaném v Německu na přelomu roku. "Já jsem to načetl (návrh na označování jednosložkových, masných potravin) na jednání ministrů zemědělství myslím v lednu nebo v únoru.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulého dne 2.5.2024 (03.05.2024)
- Agrární komora příští týden rozhodne o uspořádání protestů 22. května v Praze (02.05.2024)
- Teď už jaro. Ochladí se a přijde déšť (02.05.2024)
- Musíme podpořit spotřebu biopotravin, apelují některé organizace (02.05.2024)
- Rok spolupráce Mendelovy univerzity s Lesy ČR (02.05.2024)
- Balík 12 potravin a piva zlevnil meziročně v dubnových akcích na 638,39 koruny (02.05.2024)
- Polní dny regenerativního zemědělství (02.05.2024)
- Ochranná pásma kvůli africkému moru prasat na Liberecku se znovu rozšířila (02.05.2024)
- Poškození sadby lesních dřevin jarními mrazy v lesních školkách je nejvyšší za poslední desetiletí (02.05.2024)
- ASZ ČR jednala nejen o inovativním pastevním projektu s Výzkumným ústavem živočišné výroby (02.05.2024)