Souhrn událostí uplynulého dne – 6.2.2012

Ministr Bendl na Šluknovsku: chov masného skotu přináší pracovní místa v méně příznivých oblastech

Ministr zemědělství Petr Bendl jednal se zástupci chovatelů masného skotu na Šluknovsku. Po návštěvě Bioparku v obci Lipová a farmy Vladimíra Sadílka ministr zhodnotil důležitost odvětví chovu masného skotu, který zvláště méně příznivým oblastem přináší pracovní příležitosti a tím posiluje ekonomiku regionu.

Malí vinaři založili asociaci, chtějí zrušit Vinařský fond

Menší moravští vinaři založili Vinařskou asociaci, která kritizuje Svaz vinařů a státem zřízený Vinařský fond. Tomu například vytýkají to, že podporuje lahvování vín a ne samotné domácí vinařství. Asociace odmítá Svaz vinařů a chce přímo zrušení Vinařského fondu. Informují o tom Lidové noviny (LN).

EU chce vyšší kvótu pro bezcelní dovoz hovězího masa severoamerické provenience

Výbor pro zahraniční obchod Evropského parlamentu se vyslovil pro navýšení kvóty pro bezcelní dovoz vysoce kvalitního hovězího masa ze Spojených států a Kanady. Také zástupci jednotlivých členských států ve zvláštním výboru pro zemědělství se již majoritně vyslovili pro podporu návrhu Komise.

E15: Stát prodá majetek ZVHS, výnos by mohl činit desítky mil. Kč

Stát prodá majetek Zemědělské vodohospodářské správy (ZVHS), jejíž činnost letos skončí. Prodávat se budou budovy a rybníky, vynést by mohly desítky milionů korun. Prodej ve velkém zatím nezačal, čeká se na metodiku, kterou zpracovává ministerstvo zemědělství. Píše to dnešní deník E15.

Úplné texty zpráv a další události uplynulých dní naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info