Souhrn událostí uplynulého dne – 7.3.2012

SVS: Drůbeží maso od Vodňanské drůbeže neobsahovalo salmonelu

Výsledky mimořádné kontroly zaměřené na výskyt salmonely v drůbežím mase od společnosti Vodňanská drůbež neprokázaly její přítomnost v kuřatech, informoval dnes ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Josef Duben. O přítomnosti salmonely v mase od jihočeského výrobce informoval začátkem února spotřebitelský časopis dTest.

Bendl vyhlásil boj divočákům. Zmenšit pole, radí expert

Ministr Petr Bendl teď vyhlásil přemnožené lesní zvěři boj. Chce zredukovat počty nejen divokých prasat, ale i muflonů, jelenů či daňků, uvedl server aktualne.cz. Zatímco před třiceti lety ulovili myslivci jen okolo 82 tisíc divočáků, předloni už to bylo více než 144 tisíc.

Zájem o přímý prodej vajec od chovatelů vzrostl až trojnásobně

Zájem o vejce prodávaná přímo chovateli slepic v posledních dnech kvůli zdražení a nedostatku vajec v obchodních řetězcích výrazně stoupl. Vyplývá to z ankety ČTK. Podle předsedkyně Českomoravské drůbežářské unie Dagmar Tůmové velkochovatelé prostřednictvím podnikových prodejen běžně prodají přímo zákazníkům zhruba tři procenta své produkce.

Zemědělství a myslivost – blýská se na lepší časy?

Začátkem března zahájila Asociace soukromého zemědělství ČR a její komoditní rada pro lesy a myslivost sérii seminářů pod názvem Zemědělství a myslivost. Budou jich téměř tři desítky, a to v jednotlivých regionálních organizacích ASZ.

Logo Český výrobek už může používat téměř 2000 výrobků

Počet potravinářský výrobků označovaných novým logem s českou vlajkou a nápisem "Český výrobek - garantováno Potravinářskou komorou" rychle roste. Logo začala komora udělovat loni v létě a zatímco na konci loňského roku jej mohlo používat prvních 1000 potravinářských výrobků, tak nyní se jejich počet už blíží hranici 2000 a další přibývají.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info