Souhrn událostí uplynulého dne – 18.4.2012

TZ - Ministerstvo zemědělství diskutuje transformace další organizace

Usnadnit život zemědělcům příliš zatěžovaným přebujelou byrokracií a zároveň uspořit peníze je cílem transformace organizací podřízených Ministerstvu zemědělství. Jednou z institucí, u nichž Ministerstvo redukci či změnu zvažuje, je i Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF).

Vibrace jako dobrý byznys

Tažení Antibyrokratické komise ministerstva zemědělství proti nesmyslům, které s odkazem na nutnost zapracovat do tuzemských zákonů legislativu EU vymýšlejí naši úředníci, má hlubší smysl, než si kdo dovede představit. V řadě případů totiž úřednická mašinerie vytváří nezanedbatelné náklady na zemědělské hospodaření, které podstatným způsobem snižují jeho konkurenceschopnost.

Veterinární správa vrátila do Polska 22 tun drůbežího separátu

Veterinární správa na Vysočině vrátila do Polska další zásilku nevyhovujících potravin. Jednalo se o 22 tun strojně odděleného drůbežího masa neboli separátu. „Důvodem je nedodržení skladovací teploty a neodpovídajícího označení,“ uvedl mluvčí Státní veterinární správy Josef Duben.

Začínající zemědělci mohou požádat o podporu už v červnu

Ministerstvo zemědělství se rozhodlo přesunout příjem 16. kola žádostí o dotaci na zahájení činnosti mladých zemědělců z podzimu už na léto letošního roku. Vyhovělo tak doporučením nevládních organizací, které zastupují zájmy začínajících farmářů. Příjem žádostí se uskuteční v červnu 2012.

Reforma SZP nepřináší podle ministra Bendla zjednodušení, ale větší zátěž

Konec měsíce by mohl přinést posun v debatě o reformě Společné zemědělské politiky. Na tu se snáší kritika z mnoha stran. České republice se například nezamlouvá návrh na zastropování dotací pro velké farmy. Včera ministr zemědělství Petr Bendl kritizoval také nový systém přímých plateb pro zemědělce.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info