Souhrn událostí uplynulých dní –20.-22.4.2012

TZ - Dozorčí rada Lesů ČR projednala závěry kontroly NKÚ u LČR

DR projednala na svém včerejším (19.4.2012) zasedání závěry kontroly NKÚ. Podnik dosahuje za poslední 2roky nejlepších ekonomických výsledků za celou dobu své existence. „Dozorčí rada LČR se ztotožnila se stanoviskem LČR a prohlašuje, že GŘ Ing. Svatopluk Sýkora a současné vedení podniku má plnou podporu všech členů DR,“ řekl předseda DR LČR Miroslav Zámečník.

Ochránci přírody si u Komise stěžují kvůli kácení lesů na Šumavě

Lokalita Ptačí potok v Národním parku Šumava budí pozornost ekologů již delší dobu kvůli kácení stromů, které je podle některých názorů nezákonné. Ekologický institut Veronica z Brna se nyní rozhodl podat stížnost přímo k Evropské komisi, protože oblast se nachází v evropské soustavě Natura 2000.

Potravinářské průšvihy aneb Jak se vyhnout nekvalitním potravinám

Špatné značení, přepsaná data spotřeby, ingredience neodpovídající skutečnosti... To jsou nejčastější praktiky obchodníků, které zneužívají ke klamání zákazníků. Připomeňte si nejzávažnější potravinářské průšvihy a naučte se, jak se nenechat nachytat.

DUBEN V MYSLIVOSTI

Dubnem začíná pro myslivce nový rok. Myslivci musí vyčistit krmelce a jejich okolí, veškeré zbytky potravy je nutno odstranit a okolí shrabat, což pomůže tlumit rozvoj parazitů. Posedy a kazatelny je nutné opravit a zkontrolovat pevnost vzpěr a žebříků.

MZe bude na webu zveřejňovat obchodníky, kteří dostali pokutu

Ministerstvo zemědělství chce ještě letos začít na internetu zveřejňovat seznam obchodníků, kterým inspektoři kvůli různým prohřeškům udělili pokuty. Součástí webu budou také údaje o nabídce kvalitních potravin. Spotřebitelé by díky tomu měli získat lepší přehled o kvalitě obchodů ve svém okolí.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info