Souhrn událostí uplynulých dní – 17.-19.8.2012

Prezentace SZIF na agrosalonu Země živitelka 2012

Státní zemědělský intervenční fond představil na tiskové konferenci pořádané Výstavištěm České Budějovice pod záštitou Ministerstva zemědělství chystaný program prezentace Fondu, ale i národních značek kvality KLASA a Regionální potravina, jejichž administraci má na starosti.

Úroda chmele je nejhorší za posledních pět let, ztráty půjdou do milionů

Propad na tržbách až 15 milionů korun a nejhorší úroda chmele za posledních pět let. Taková je situace v Zemědělském družstvu Kokory na Přerovsku, které je největším producentem chmele na Moravě. Výrazně nižší úrodu navíc očekávají i další pěstitelé.

Neziskovky: Plýtvání s odpadem může ČR připravit o peníze z EU

Pokud Česká republika nepřijme plán pro předcházení vzniku odpadů, které často končí na skládkách nebo ve spalovnách, může po roce 2013 zapomenout na část peněz z evropských strukturálních fondů určených na odpadové hospodářství.

Který kraj má lepší šunku? Do řetězců vtrhnou regionální speciality

Je lepší šunka z Vysočiny, nebo z Karlovarska? Jak se jejich chuť liší od šunky prodávané po celé republice v obchodních řetězcích? Nyní budou mít gurmáni možnost tento rozdíl poznat, protože v obchodních řetězcích by se v nejbližší době měly objevit regionální výrobky viditelně označené nápisem „Z našeho kraje".

PADĚLATELÉ MEDU SNIŽUJÍ DOBRÉ JMÉNO VČELAŘŮ

Na tiskové konferenci Českého svazu včelařů a Cechu včelařů v sídle AKČR se hovořilo především o vysoké kvalitě českých medů a pak o nekalém podnikání s medem smíchaným se sirupy vyráběnými z kukuřice, pšenice a dalších komodit. Tyto medy jsou levnější a s medem od včel nemají mnoho společného.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info