Souhrn událostí uplynulého dne –5.6.2012

Soutěž Procházka po českém venkově má své vítěze

Tři hlavní výhry soutěže Ministerstva zemědělství nazvané Procházka po českém venkově již mají adresáty. Cílem soutěže, kterou pořádalo MZe na svých internetových stránkách od 2. dubna do 22. května, bylo seznámit veřejnost s konkrétními výsledky Programu rozvoje venkova (PRV).

Mrákovští zemědělci mají třetí nejlepší mléčnou farmu v Česku

Vůbec poprvé přihlásilo do soutěže Mléčná farma roku svůj tlumačovský chov holštýnských krav Zemědělské obchodní družstvo Mrákov a hned sbíralo vavříny. Tlumačovská stáj se stala třetí nejlepší farmou roku v Česku.

Vývoz vepřového masa na vzestupu

Rozpoložení na trhu s vepřovým masem v Německu je v současné době rozdělené na dvě části. Porážkové provozy se již několik dní snaží vyvinout tlak na cenu vepřového masa. Tento krok odůvodňují naplněním chladírenských skladů až po okraj a ustrnutím vývozu.

Na Šumavě je podle lesníků méně kůrovcem napadených stromů

Správa Národního parku Šumava eviduje o více než dvě třetiny kůrovcem napadených stromů méně, než tomu bylo loni. V roce 2011 jich lesníci k 1. červnu vyznačili 50.000, letos 15.000. Vedení parku věří, že příští rok se situace okolo kůrovcové kalamity na Šumavě uklidní a péče o lesní ekosystémy se vrátí do normálních kolejí.

Obce chtějí více peněz na podporu venkova

Obce chtějí, aby od roku 2014 dostaly na svůj rozvoj a podporu podnikání na venkově minimálně polovinu peněz Programu rozvoje venkova. V současné době směřuje na rozvoj venkova zhruba 15 procent těchto peněz, 85 procent jde ve prospěch zemědělství.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info