Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou

14. 12. 2025 | Zdroj: Denik.cz | Odkaz Odkaz

Vánoce jsou obdobím, kdy vejce mizí při pečení cukroví a obalování řízků z lednice nejrychleji. Poznáte ale, která vajíčka už máte v lednici dlouho a jestli nejsou zkažená? Zkuste jednoduchý test. A nenechte se zmást. Červená krvavá tečka ve vaječném žloutku rozhodně není důvod, proč vejce nejíst.

ČOI ve třetím čtvrtletí odhalila 292 případů prodeje alkoholu nezletilým

12. 12. 2025 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Wiska sklenice

Česká obchodní inspekce (ČOI) odhalila ve třetím čtvrtletí 292 případů prodeje alkoholu nezletilým. Představuje to 12,7 procenta z celkově provedených 2300 kontrol zaměřených především na dodržování zákonů upravujících nabídku a prodej alkoholických nápojů a tabákových výrobků.

Testovali jsme v laboratoři croissanty z Česka a Německa. Výsledky Čechy překvapí

12. 12. 2025 | Zdroj: novinky.cz | Odkaz Odkaz

Pečivo

Hluboké kořeny má v Česku názor, že potraviny v Německu jsou lepší než ty české. Novinky proto nechaly laboratorně porovnat tři běžné produkty zakoupené ve stejných řetězcích v Praze a německé Pirn

Albert i před letošními Vánoci podporuje zaměstnance v prodejnách příspěvkem a dalšími benefity

12. 12. 2025 | Zdroj: Albert | Článek Článek

V předvánočním období, konkrétně v listopadu a prosinci, podpoří společnost Albert provozní zaměstnance v prodejnách příspěvkem v hodnotě až 3 000 korun. Děkuje jim za každodenní práci a servis zákazníkům.

Tradice, know-how i suroviny. Filipíny se otevírají českým pivovarníkům

12. 12. 2025 | Zdroj: Průmyslová automatizace | Odkaz Odkaz

Piva ve sklenicích

Filipíny zažívají boom spotřeby piva a hledají nové technologie i chutě nejen pro velké pivovary, ale i pro rostoucí sektor řemeslných piv. Země tak pro české pivovarníky představuje nadějný trh nejen pro export piva, ale i dodávky technologií a surovin nebo sdílení odborných znalostí.

Potravináři: Nový cíl EU ke snížení množství potravinového odpadu je nesmyslný

11. 12. 2025 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Cíl Evropské unie snížit do konce roku 2030 množství potravinového odpadu při výrobě a zpracování potravin o deset procent považuje Potravinářská komora ČR za nesmyslný. Odpadu už teď mnoho potravinářů produkuje omezené množství a není mnoho prostoru pro jeho další snížení.

Česká vejce podraží. Chovatelé se kvůli rušení klecových chovů bojí konkurence

11. 12. 2025 | Zdroj: Denik.cz | Odkaz Odkaz

Vejce

Česko po vzoru bohatých západních zemí ruší chov nosnic v obohacených klecích. Chovatelé se obávají, že je proto „převálcuje“ levnější konkurence z východu. Tam žádné podobné povinnosti nemají a český zákazník je známý tím, že při nákupu kouká zejména na nižší cenu. Mnohdy jí může docílit díky slevovým akcím řetězců.

Kapusta má téměř tolik železa jako maso. Využijte její potenciál

11. 12. 2025 | Zdroj: Denik.cz | Odkaz Odkaz

Zelenina mix2

Kapusta, nebo také kadeřávek, je v české kuchyni tak trochu stranou zájmu. Je to chyba. Její pohledná kadeřavá hlávka totiž skrývá množství prospěšných vitamínů a minerálů.

SVS nařídila stáhnout z trhu chlazená kuřata z Francie s obsahem salmonel

11. 12. 2025 | Zdroj: SVS ČR | Článek Článek

Kuře chlazené

Státní veterinární správa (SVS) informuje spotřebitele, že se v České republice prodávala celá chlazená kuřata původem z Francie, v nichž byl zjištěn obsah salmonel. Celkem bylo dodáno do sítě DELMART 160 kusů kuřat o celkové hmotnosti 246,5 kg.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info