Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

Od porcelánu po sendviče. Jak vypadá menu v evropských vlacích

21. 6. 2025 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz Odkaz

Vepřo knedlo

Nároky na služby železničních dopravců se zvyšují a zdaleka se už netýkají jen pohodlných sedaček a dodržování jízdních řádů. Cestující vyžadují i chutné občerstvení, od sendvičů až po vydatný oběd, světové speciality i bezmasé či bezlepkové alternativy. Redakce iDNES.cz zmapovala, jak vypadá nabídka evropských dopravců.

Pekaři upekli chléb republiky pro národní pouť

20. 6. 2025 | Zdroj: ČT 24 | Odkaz Odkaz

Pekaři upekli chléb republiky pro národní pouť

Samosběr jahod: Ušetřit lze až desítky korun, farmy v ČR otevírají i o víkendech

20. 6. 2025 | Zdroj: Denik.cz | Odkaz Odkaz

Jahody košík

Sezona samosběru jahod je nyní v plném proudu. Některé farmy a plantáže mají pro veřejnost otevřeno jen o víkendech, v jiných si můžete sladké červené plody natrhat každý den. Pěstitelé si na svých jahodách pochvalují hlavně jejich chuť a vůni, která je s těmi dováženými nesrovnatelná.

Prouza: Pro rozvoj českých biopotravin je nutné vytvořit novou jednotnou značku

20. 6. 2025 | Zdroj: Ekolist.cz | Odkaz Odkaz

Český výrobek

Pro další rozvoj a větší dostupnost českých biopotravin je nutné vytvořit novou jednotnou značku pro biopotraviny, která by zaručovala jejich kvalitu a důvěryhodnost. V tiskové zprávě to uvedl Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR.

ČSÚ: Oproti květnu lidé tento měsíc pořídí dráž brambory, pečeni nebo máslo

18. 6. 2025 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Brambory

Oproti květnu lidé tento měsíc pořídí dráž konzumní brambory, vepřovou pečeni nebo máslo. Cena brambor je podle pravidelného průzkumu Českého statistického úřadu (ČSÚ) o zhruba čtvrtinu vyšší než v květnu, kilogram vyjde v průměru na 32,10 koruny.

Devět druhů zeleniny a babiččin recept. Žena vyrábí koření pro zdravé stravování

18. 6. 2025 | Zdroj: Denik.cz | Odkaz Odkaz

Zelenina mix

Čerstvá zelenina a starý recept od babičky. Takové je tajemství úspěšného podnikání Vladimíry Krejčíkové z Ostřetína na Pardubicku. Za pomoci své rodiny vyrábí v malé provozovně ve svém rodinném domku zeleninové koření s názvem Zegita.

Hlavně se neptejte, odkud to voní. Když se Žižkovem line vůně skořice, místní mlží

18. 6. 2025 | Zdroj: Aktuálně.cz | Odkaz Odkaz

Vdolky

Z drobného pečení vznikla poctivá cukrářská dílna, která bez ostychu provoní celý Žižkov. Její zakladatelka Alena Cihlová dokázala v Praze vybudovat podnik bez kompromisů v surovinách i přístupu. Navíc kolem něj stvořila komunitu zákazníků, kteří se s důvěrou vracejí.

Oříšky Nice Bites a zdravé svačinky Billa Ready uspěly u spotřebitelů

17. 6. 2025 | Zdroj: billa.cz | Článek Článek

Dvě řady privátních značek BILLA letos slaví úspěch v podobě zisku prestižního ocenění Volba spotřebitelů 2025. Celkem se tak tímto označením může pro následující rok honosit 14 produktů privátních značek BILLA. Spotřebitelé ve své volbě ocenili řady oříšků Nice Bites a salátů a zdravých svačinek Billa Ready.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info