Potravinářství
Od porcelánu po sendviče. Jak vypadá menu v evropských vlacích
21. 6. 2025 | Zdroj:
iDNES.cz |
Odkaz
Nároky na služby železničních dopravců se zvyšují a zdaleka se už netýkají jen pohodlných sedaček a dodržování jízdních řádů. Cestující vyžadují i chutné občerstvení, od sendvičů až po vydatný oběd, světové speciality i bezmasé či bezlepkové alternativy. Redakce iDNES.cz zmapovala, jak vypadá nabídka evropských dopravců.
Pekaři upekli chléb republiky pro národní pouť
20. 6. 2025 | Zdroj:
ČT 24 |
Odkaz
Pekaři upekli chléb republiky pro národní pouť
Samosběr jahod: Ušetřit lze až desítky korun, farmy v ČR otevírají i o víkendech
20. 6. 2025 | Zdroj:
Denik.cz |
Odkaz
Sezona samosběru jahod je nyní v plném proudu. Některé farmy a plantáže mají pro veřejnost otevřeno jen o víkendech, v jiných si můžete sladké červené plody natrhat každý den. Pěstitelé si na svých jahodách pochvalují hlavně jejich chuť a vůni, která je s těmi dováženými nesrovnatelná.
Prouza: Pro rozvoj českých biopotravin je nutné vytvořit novou jednotnou značku
20. 6. 2025 | Zdroj:
Ekolist.cz |
Odkaz
Pro další rozvoj a větší dostupnost českých biopotravin je nutné vytvořit novou jednotnou značku pro biopotraviny, která by zaručovala jejich kvalitu a důvěryhodnost. V tiskové zprávě to uvedl Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR.
ČSÚ: Oproti květnu lidé tento měsíc pořídí dráž brambory, pečeni nebo máslo
18. 6. 2025 | Zdroj:
ČTK |
Článek
Oproti květnu lidé tento měsíc pořídí dráž konzumní brambory, vepřovou pečeni nebo máslo. Cena brambor je podle pravidelného průzkumu Českého statistického úřadu (ČSÚ) o zhruba čtvrtinu vyšší než v květnu, kilogram vyjde v průměru na 32,10 koruny.
Devět druhů zeleniny a babiččin recept. Žena vyrábí koření pro zdravé stravování
18. 6. 2025 | Zdroj:
Denik.cz |
Odkaz
Čerstvá zelenina a starý recept od babičky. Takové je tajemství úspěšného podnikání Vladimíry Krejčíkové z Ostřetína na Pardubicku. Za pomoci své rodiny vyrábí v malé provozovně ve svém rodinném domku zeleninové koření s názvem Zegita.
Hlavně se neptejte, odkud to voní. Když se Žižkovem line vůně skořice, místní mlží
18. 6. 2025 | Zdroj:
Aktuálně.cz |
Odkaz
Z drobného pečení vznikla poctivá cukrářská dílna, která bez ostychu provoní celý Žižkov. Její zakladatelka Alena Cihlová dokázala v Praze vybudovat podnik bez kompromisů v surovinách i přístupu. Navíc kolem něj stvořila komunitu zákazníků, kteří se s důvěrou vracejí.
Oříšky Nice Bites a zdravé svačinky Billa Ready uspěly u spotřebitelů
17. 6. 2025 | Zdroj:
billa.cz |
Článek
Dvě řady privátních značek BILLA letos slaví úspěch v podobě zisku prestižního ocenění Volba spotřebitelů 2025. Celkem se tak tímto označením může pro následující rok honosit 14 produktů privátních značek BILLA. Spotřebitelé ve své volbě ocenili řady oříšků Nice Bites a salátů a zdravých svačinek Billa Ready.
Odkazy
Přidat odkaz-
Czech Beer Report
Aktuality z pivovarnického světa, české pivovary a jejich piva -
EVYNA - Internetové kurzy pro ženy na mateřské dovolené
EFEKTIVNÍ NÁVRAT EKONOMICKY VZDĚLANÝCH ŽEN NA TRH PRÁCE PO RODIČOVSKÉ DOVOLENÉ 2015 -Internetové kurzy pro ženy na mateřské dovolené -
Český svaz malých nezavislých pivovarů
Základní informace o jednotlivých členech svazu -
INTERNETOVÝ MAGAZÍN O VÍNĚ
Internetový encyklopedický magazín o víně a vinařích . -
Světvína.cz
Všechno ze světa vína, vinařství a vinohradnictví -
Tchibo Praha spol. s r.o.
Výrobce a distributor pražené kávy, čisté instantní kávy, instantních kávových specialit a čokoládových nápojů -
VINEX.CZ
Server o víně, vinné révě a vinohradnictví -
Informační server pro víno, vinařství, sklepy a vinárny