Potravinářství
Skandinávská gastronomie zažívá boom, Michelin ocenil téměř sto podniků
23. 6. 2025 | Zdroj:
iDNES.cz |
Odkaz
Severská kulinářská scéna získala letos rekordní počet michelinských hvězd. Ocenění si odneslo celkem 96 restaurací, o jedenáct více než v roce 2024. Skandinávská gastronomie těží z nárůstu cestovního ruchu i přístupu šéfkuchařů.
Rostoucí ceny kakaa těší pašeráky. Největší afričtí producenti s nimi vedou boj
23. 6. 2025 | Zdroj:
iDNES.cz |
Odkaz
Ceny kakaa v posledních měsících výrazně vzrostly, proto stoupá rovněž míra pašování, zvlášť v afrických státech, v nichž jsou kontroly úřadů zpravidla nedostačující. Doplácí na ně i přední exportér této suroviny Pobřeží slonoviny.
Pivovar Budějovický Budvar loni zvýšil zisk o 17,6 procenta na 466 milionů korun
23. 6. 2025 | Zdroj:
ČTK |
Článek
Pivovar Budějovický Budvar hospodařil loni se ziskem před zdaněním 466 milionů korun, což je meziročně o 17,6 procenta více. Firma to ČTK oznámila v tiskové zprávě. Zatím není rozhodnuto, jakou částku národní pivovar odvede státu, uvedl specialista na marketing Budvaru František Linduška.
Od porcelánu po sendviče. Jak vypadá menu v evropských vlacích
21. 6. 2025 | Zdroj:
iDNES.cz |
Odkaz
Nároky na služby železničních dopravců se zvyšují a zdaleka se už netýkají jen pohodlných sedaček a dodržování jízdních řádů. Cestující vyžadují i chutné občerstvení, od sendvičů až po vydatný oběd, světové speciality i bezmasé či bezlepkové alternativy. Redakce iDNES.cz zmapovala, jak vypadá nabídka evropských dopravců.
Pekaři upekli chléb republiky pro národní pouť
20. 6. 2025 | Zdroj:
ČT 24 |
Odkaz
Pekaři upekli chléb republiky pro národní pouť
Samosběr jahod: Ušetřit lze až desítky korun, farmy v ČR otevírají i o víkendech
20. 6. 2025 | Zdroj:
Denik.cz |
Odkaz
Sezona samosběru jahod je nyní v plném proudu. Některé farmy a plantáže mají pro veřejnost otevřeno jen o víkendech, v jiných si můžete sladké červené plody natrhat každý den. Pěstitelé si na svých jahodách pochvalují hlavně jejich chuť a vůni, která je s těmi dováženými nesrovnatelná.
Prouza: Pro rozvoj českých biopotravin je nutné vytvořit novou jednotnou značku
20. 6. 2025 | Zdroj:
Ekolist.cz |
Odkaz
Pro další rozvoj a větší dostupnost českých biopotravin je nutné vytvořit novou jednotnou značku pro biopotraviny, která by zaručovala jejich kvalitu a důvěryhodnost. V tiskové zprávě to uvedl Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR.
Odkazy
Přidat odkaz-
Czech Beer Report
Aktuality z pivovarnického světa, české pivovary a jejich piva -
EVYNA - Internetové kurzy pro ženy na mateřské dovolené
EFEKTIVNÍ NÁVRAT EKONOMICKY VZDĚLANÝCH ŽEN NA TRH PRÁCE PO RODIČOVSKÉ DOVOLENÉ 2015 -Internetové kurzy pro ženy na mateřské dovolené -
Český svaz malých nezavislých pivovarů
Základní informace o jednotlivých členech svazu -
INTERNETOVÝ MAGAZÍN O VÍNĚ
Internetový encyklopedický magazín o víně a vinařích . -
Světvína.cz
Všechno ze světa vína, vinařství a vinohradnictví -
Tchibo Praha spol. s r.o.
Výrobce a distributor pražené kávy, čisté instantní kávy, instantních kávových specialit a čokoládových nápojů -
VINEX.CZ
Server o víně, vinné révě a vinohradnictví -
Informační server pro víno, vinařství, sklepy a vinárny