Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

Skandinávská gastronomie zažívá boom, Michelin ocenil téměř sto podniků

23. 6. 2025 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz Odkaz

Vepřo knedlo

Severská kulinářská scéna získala letos rekordní počet michelinských hvězd. Ocenění si odneslo celkem 96 restaurací, o jedenáct více než v roce 2024. Skandinávská gastronomie těží z nárůstu cestovního ruchu i přístupu šéfkuchařů.

Rostoucí ceny kakaa těší pašeráky. Největší afričtí producenti s nimi vedou boj

23. 6. 2025 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz Odkaz

Kakaovník

Ceny kakaa v posledních měsících výrazně vzrostly, proto stoupá rovněž míra pašování, zvlášť v afrických státech, v nichž jsou kontroly úřadů zpravidla nedostačující. Doplácí na ně i přední exportér této suroviny Pobřeží slonoviny.

Pivovar Budějovický Budvar loni zvýšil zisk o 17,6 procenta na 466 milionů korun

23. 6. 2025 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Piva v pulitrech

Pivovar Budějovický Budvar hospodařil loni se ziskem před zdaněním 466 milionů korun, což je meziročně o 17,6 procenta více. Firma to ČTK oznámila v tiskové zprávě. Zatím není rozhodnuto, jakou částku národní pivovar odvede státu, uvedl specialista na marketing Budvaru František Linduška.

Od porcelánu po sendviče. Jak vypadá menu v evropských vlacích

21. 6. 2025 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz Odkaz

Vepřo knedlo

Nároky na služby železničních dopravců se zvyšují a zdaleka se už netýkají jen pohodlných sedaček a dodržování jízdních řádů. Cestující vyžadují i chutné občerstvení, od sendvičů až po vydatný oběd, světové speciality i bezmasé či bezlepkové alternativy. Redakce iDNES.cz zmapovala, jak vypadá nabídka evropských dopravců.

Pekaři upekli chléb republiky pro národní pouť

20. 6. 2025 | Zdroj: ČT 24 | Odkaz Odkaz

Pekaři upekli chléb republiky pro národní pouť

Samosběr jahod: Ušetřit lze až desítky korun, farmy v ČR otevírají i o víkendech

20. 6. 2025 | Zdroj: Denik.cz | Odkaz Odkaz

Jahody košík

Sezona samosběru jahod je nyní v plném proudu. Některé farmy a plantáže mají pro veřejnost otevřeno jen o víkendech, v jiných si můžete sladké červené plody natrhat každý den. Pěstitelé si na svých jahodách pochvalují hlavně jejich chuť a vůni, která je s těmi dováženými nesrovnatelná.

Prouza: Pro rozvoj českých biopotravin je nutné vytvořit novou jednotnou značku

20. 6. 2025 | Zdroj: Ekolist.cz | Odkaz Odkaz

Český výrobek

Pro další rozvoj a větší dostupnost českých biopotravin je nutné vytvořit novou jednotnou značku pro biopotraviny, která by zaručovala jejich kvalitu a důvěryhodnost. V tiskové zprávě to uvedl Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info