Potravinářství
Za covidu začal pěstovat houby v garáži v Brně, poptávka stále roste
11. 6. 2024 | Zdroj: ceskenoviny.cz | Článek
David Kovář začal v době covidové pandemie pěstovat houby v garáži. Loni už se přesunul do pěstírny v brněnských Žabovřeskách. Ale poptávka po čerstvých houbách je tak velká, že už nyní předpokládá, že za rok, možná rok a půl se bude muset přesunout do ještě větších prostor a bude muset zapojit vedle rodiny i zaměstnance, řekl majitel firmy Houbio v rozhovoru s ČTK.
Vědci: Masné výrobky s přídavkem hmyzích bílkovin mají lepší výživové hodnoty
11. 6. 2024 | Zdroj: ČTK | Článek
Masné výrobky s přídavkem hmyzích bílkovin mají lepší výživové hodnoty. Při výzkumu na to přišli vědci z Mendelovy univerzity v Brně, když přidávali cvrččí prášek do měkkého salámu a do klobás.
Kulatý stůl ASZ ČR a SOCR ČR: Sedláci i obchodní řetězce mohou spolupracovat
11. 6. 2024 | Zdroj: ASZ | Článek
Na začátku června se v prostorách Asociace soukromého zemědělství ČR uskutečnil kulatý stůl na téma „Cesta českých potravin od malých farem na pulty obchodních řetězců“. ASZ ČR organizovala tuto událost společně se Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR, aby bylo možné propojit sedláky se zástupci obchodních distribučních řetězců.
Pivovar přišel s chytrým výčepem. Čipy mu teď hlásí, kde uniká energie
11. 6. 2024 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz
Jak zlevnit provoz hospody, co se týče energií nebo spotřeby vody beze změn v kvalitě piva? Největší pivovar v Česku zná odpověď. Po roce a půl měření energetické náročnosti jednotlivých kroků při čepování piva zjistil, že většina spotřeby připadá na chlazení piva.
Francouzská pošta představila poštovní známku s vůní bagety
10. 6. 2024 | Zdroj: pekarske-technologie.cz | Článek
Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory. Vzdává tak hold symbolu francouzské gastronomie, který je od roku 2022 na seznamu nehmotného dědictví UNESCO, uvedla agentura ČTK. Známka také obsahuje mikroskopické kapsle s aromatem a po promnutí voní jako tradiční bageta.
Češi vyhazují hory jídla, nový institut je má naučit šetřit
10. 6. 2024 | Zdroj: novinky.cz | Odkaz
V Česku loni skončilo neuvěřitelných milion tun potravin v odpadu, a to jen proto, že nebyly včas zkonzumovány nebo zpracovány pro uskladnění. Konec tomuto naprosto zbytečnému plýtvání se rozhodli udělat vědci založením Food Waste Institutu (FWI).
Bloomberg: Pivovary sázejí na nealkoholická piva, jejichž spotřeba roste
10. 6. 2024 | Zdroj: ČTK | Článek
Lahve s pivem zdobené pěti olympijskými kruhy již v rámci příprav na letní hry v Paříži sjíždějí z výrobní linky v belgickém pivovaru Anheuser-Busch InBev. Od posledních letních olympijských her ve francouzském hlavním městě uplynulo 100 let a město chce zanechat svoji stopu poté, co se předchozí olympijské hry v Tokiu kvůli pandemii nemoci covid-19 konaly prakticky na prázdných stadionech.
Med je jednou z nejfalšovanějších potravin, pravidla pro dovoz se zpřísní
10. 6. 2024 | Zdroj: ČT 24 | Odkaz
Podmínky pro dovoz včelích produktů, včetně medu, čeká zpřísnění. Od konce listopadu budou moct do Evropské unie putovat jen produkty od schválených výrobců. Důvodem je časté falšování při importu ze třetích zemí.
Odkazy
Přidat odkaz-
Czech Beer Report
Aktuality z pivovarnického světa, české pivovary a jejich piva -
EVYNA - Internetové kurzy pro ženy na mateřské dovolené
EFEKTIVNÍ NÁVRAT EKONOMICKY VZDĚLANÝCH ŽEN NA TRH PRÁCE PO RODIČOVSKÉ DOVOLENÉ 2015 -Internetové kurzy pro ženy na mateřské dovolené -
Český svaz malých nezavislých pivovarů
Základní informace o jednotlivých členech svazu -
INTERNETOVÝ MAGAZÍN O VÍNĚ
Internetový encyklopedický magazín o víně a vinařích . -
Světvína.cz
Všechno ze světa vína, vinařství a vinohradnictví -
Tchibo Praha spol. s r.o.
Výrobce a distributor pražené kávy, čisté instantní kávy, instantních kávových specialit a čokoládových nápojů -
VINEX.CZ
Server o víně, vinné révě a vinohradnictví -
Informační server pro víno, vinařství, sklepy a vinárny