Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

Austrálie povolila maso z laboratoře. Na menu bude foie gras i jedlá svíčka

24. 6. 2025 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz Odkaz

Paštika

Austrálie povolila prodej prvního masa vypěstovaného v laboratoři. Po dvouletém schvalovacím procesu získal startup Vow souhlas úřadů pro tři produkty z kultivovaných buněk křepelky japonské. Novinka se má objevit na menu ve vybraných restauracích během několika týdnů.

Jihomoravští zastupitelé navrhují změnu daně z příjmů, týká se to vína jako daru

24. 6. 2025 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Vína láhve kabinet

Návrh změny zákona o dani z příjmů předloží v říjnu již nově zvolené Sněmovně jihomoravští zastupitelé. Návrh, který řadí víno, pivo či ovocné pálenky mezi daňově uznatelné propagační dary, předložil zastupitel Zdeněk Koudelka (SPD) za kluby SPD, Trikolory, PRO a Svobodných, krajské zastupitelstvo jej schválilo.

Skandinávská gastronomie zažívá boom, Michelin ocenil téměř sto podniků

23. 6. 2025 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz Odkaz

Vepřo knedlo

Severská kulinářská scéna získala letos rekordní počet michelinských hvězd. Ocenění si odneslo celkem 96 restaurací, o jedenáct více než v roce 2024. Skandinávská gastronomie těží z nárůstu cestovního ruchu i přístupu šéfkuchařů.

Rostoucí ceny kakaa těší pašeráky. Největší afričtí producenti s nimi vedou boj

23. 6. 2025 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz Odkaz

Kakaovník

Ceny kakaa v posledních měsících výrazně vzrostly, proto stoupá rovněž míra pašování, zvlášť v afrických státech, v nichž jsou kontroly úřadů zpravidla nedostačující. Doplácí na ně i přední exportér této suroviny Pobřeží slonoviny.

Pivovar Budějovický Budvar loni zvýšil zisk o 17,6 procenta na 466 milionů korun

23. 6. 2025 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Piva v pulitrech

Pivovar Budějovický Budvar hospodařil loni se ziskem před zdaněním 466 milionů korun, což je meziročně o 17,6 procenta více. Firma to ČTK oznámila v tiskové zprávě. Zatím není rozhodnuto, jakou částku národní pivovar odvede státu, uvedl specialista na marketing Budvaru František Linduška.

Od porcelánu po sendviče. Jak vypadá menu v evropských vlacích

21. 6. 2025 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz Odkaz

Vepřo knedlo

Nároky na služby železničních dopravců se zvyšují a zdaleka se už netýkají jen pohodlných sedaček a dodržování jízdních řádů. Cestující vyžadují i chutné občerstvení, od sendvičů až po vydatný oběd, světové speciality i bezmasé či bezlepkové alternativy. Redakce iDNES.cz zmapovala, jak vypadá nabídka evropských dopravců.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info