Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

Konference Automatizace v potravinářství představila nejmodernější trendy oboru

16. 4. 2024 | Zdroj: Průmyslová automatizace | Odkaz Odkaz

Potravinářský průmysl čelí výzvám vyplývajícím z turbulencí posledních let a rostoucí náklady na energie, suroviny a lidské zdroje vyžadují revoluci v myšlení výrobních manažerů.

Nominace na Regionální potravinu: Chléb, kacha, uzené, pivo i výhonky hrášku

16. 4. 2024 | Zdroj: Denik.cz | Odkaz Odkaz

Chléb celozrnný

Do 15. ročníku krajské soutěže o získání prestižní značky Regionální potravina Karlovarského kraje se přihlásilo 18 místních výrobců se 78 produkty.

Je tu doba zmrzlin: Prodejci vsadili na novinky, někde si ji můžete natočit sami

15. 4. 2024 | Zdroj: Denik.cz | Odkaz Odkaz

Zmrzlina

S postupným oteplováním začíná sezona zmrzlin. V metropoli ji milovníci sladkostí seženou skoro na každém rohu. Přestože loni došlo k mírnému zdražení, letos jsou ceny skoro stejné. Za jeden kopeček zákazník utratí kolem padesáti nebo šedesáti korun.

Celníci odhalili v dodávce na D8 u Lovosic téměř půl tuny závadného masa

15. 4. 2024 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Logo Státní veterinární ústav

Ústečtí celníci objevili téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách. Malé nákladní vozidlo českého přepravce zastavili na dálnici D8 u Lovosic na Litoměřicku. Inspektoři rozmrazené výrobky znehodnotili barvivem a nařídili jejich likvidaci v asanačním podniku.

Češi umějí pomáhat. Jarní Sbírka potravin vynesla 467 tun zboží

15. 4. 2024 | Zdroj: potravinova banka | Článek Článek

Mouka balená v sáčku

V jarním kole celorepublikové Sbírky potravin se vybralo ve 2112 prodejnách 417 tun potravin, z nichž lze připravit až 834 tisíc porcí jídla. Zákazníci rovněž přispěli 50 tunami základní drogerie a hygienických potřeb, které potravinové banky lidem v nouzi také poskytují.

Gastronomický průvodce Gault & Millau bude hledat nejlepší české restaurace

12. 4. 2024 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Vepřo knedlo

Nejlepší české restaurace bude nově hledat gastronomický průvodce Gault & Millau. Kromě toho chce také podpořit úroveň české gastronomie a zvýšit návštěvnost restauracím. ČTK to dnes na gastronomickém festivalu v Praze řekli zástupci průvodce.

Skupina Kofola odhaduje, že jí letos vzrostou tržby meziročně o čtvrtinu

12. 4. 2024 | Zdroj: Průmyslová automatizace | Odkaz Odkaz

Nápojářská skupina Kofola odhaduje, že jí letos vzrostou tržby oproti loňsku o čtvrtinu. Loni činily 8,69 miliardy korun a byly meziročně o 10,3 procenta vyšší. Provozní zisk firmy před odpisy (ukazatel EBITDA) plánuje v rozmezí 1,55 až 1,8 miliardy korun.

České pěstitele trápí dovoz namleté mouky z Ukrajiny

12. 4. 2024 | Zdroj: pekarske-technologie.cz | Článek Článek

Mouka balená v sáčku

České pěstitele a výrobce netrápí už jen ukrajinská pšenice. Na český trh se podle nich dostává i namletá mouka z Ukrajiny. A to buď přímo, anebo přes Polsko. Upozorňuje na to Svaz průmyslových mlýnů ČR. Žádá, aby Česko mohlo do budoucna dovoz takové mouky regulovat.

Čeští výzkumníci se snaží zvýšit výživnou hodnotu hmyzu pro člověka

11. 4. 2024 | Zdroj: Enviweb.cz | Odkaz Odkaz

Jedlý hmyz sice není tradiční součástí evropského jídelníčku, rozsah jeho konzumace a tím i chovu však neustále roste, a to i v České republice, kde mu lidé stále více přicházejí na chuť.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info