Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

Pivovar Konrad Vratislavice dokončuje linku na plnění plechovek

18. 12. 2018 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

V Pivovaru Konrad Vratislavice na Liberecku dokončují linku na plnění piva do stále populárnějších plechovek. Investice za více než 70 milionů korun je prakticky hotova, zkušební provoz chtějí v pivovaru zahájit po Novém roce. ČTK to dnes řekl výrobní ředitel Petr Hostaš.

V rumunských „bezlepkových“ těstovinách je lepku přehršel, zjistil dTest

18. 12. 2018 | Zdroj: Denik.cz | Článek Článek

Vřetena Pasta d‘oro Gluten Free Fusilli z produkce rumunské firmy Sam Mills se chlubí řadou předností: podle výrobce neobsahují žádnou geneticky upravovanou kukuřici, žádnou sóju, vejce, pšenici, mléko, arašídy, ryby ani cholesterol. Hlavně jsou však údajně „nejčistší v oboru“, co se obsahu lepku týče.

Izraelská firma vypěstovala steak v laboratoři, použila k tomu buňky ze živé krávy

18. 12. 2018 | Zdroj: E15 on line | Odkaz Odkaz

Start-up Aleph Farms oznámil, že se mu podařilo vypěstoval v laboratoři první steak. Badatelé za daným účelem použili buňky, které extrahovali ze živé krávy. Jak je patrné z níže uvedeného videa, inkriminovaný steak je sice poměrně malý, ale jinak se od běžného steaku neliší.

Nestlé v Německu zruší 380 pracovních míst

18. 12. 2018 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Švýcarský potravinářský koncern Nestlé zruší v Německu zhruba 380 pracovních míst, dvě továrny zavře a v dalších dvou pobočkách sníží stavy. Firma, která celosvětově zaměstnává více než 330.000 lidí, to uvedla ve svém dnešním sdělení. Reaguje na nižší poptávku a výrobu se chystá přesunout jinam.

I v Česku se plýtvá jídlem. Ale zároveň přibývá způsobů, jak ho lépe využít

17. 12. 2018 | Zdroj: ČT 24 | Odkaz Odkaz

V Česku se plýtvá jídlem. Zvláště v období Vánoc, kdy lidé nakupují do zásoby a nakonec nezvládnou všechno zpracovat. Platí to ovšem i pro restaurace. Jejich majitelé se hájí tím, že počet porcí se jen těžko odhaduje. Některé restaurace zavádějí slevy, které nasazují před ukončením otevírací doby.

Spotřeba ryb se loni zvýšila, kapr je stále oblíbený

17. 12. 2018 | Zdroj: ceskenoviny.cz | Článek Článek

Kapr

Spotřeba ryb se loni zvýšila meziročně o 6,3 procenta na 5,4 kg na osobu, uvádí Český statistický úřad. Češi nejen kapry kupují hlavně před Vánoci, loni si ryby koupila v ČR polovina domácností. Kapr je stále nejoblíbenější ryba, uvádí průzkum agentury GfK.

O zbytky jídla se v Číně místo prasat postarají švábi

17. 12. 2018 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz Odkaz

Číňané momentálně ročně vyprodukují více zbytků jídla, než jsou schopni zkompostovat. Kvůli hrozbě zaplnění ulic velkých měst zapáchajícím odpadem ze statisíců kuchyní tak přistupují k méně tradičním metodám jejich likvidace – například za použití švábů.

Češi milují bublinky. Spotřeba sektů roste o čtvrtinu

17. 12. 2018 | Zdroj: Denik.cz | Článek Článek

Vína sklenice

Až si budete o letošních svátcích připíjet sklenkou sektu, zkuste vypít rovnou dvě lahve naráz. Jedině tak se můžete prohlásit za „průměrného“ konzumenta sektů. Na každého Čecha totiž připadá 1,8 lahve „bublinek“ o objemu 0,75 litru.

Češi jsou podle autorky kuchařek v pečení cukroví konzervativní

17. 12. 2018 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Zatímco u vánočních dekorací, zdobení stromku a nakupování dárků se Češi rádi inspirují módními trendy, při koupi, či pečení vánočního cukroví jsou konzervativní. ČTK to řekla autorka kuchařek Miroslava Kuntzmannová. Nejoblíbenější jsou stále stejné druhy cukroví, a to již po desetiletí.

Rohlik.cz spolupracuje s řemeslnými pekárnami

16. 12. 2018 | Zdroj: pekarske-technologie.cz | Článek Článek

Bageta

Největší český online supermarket Rohlik.cz zařazuje do své nabídky pečivo z vyhlášených řemeslných pekáren. Od prosince exkluzivně nabízí chléb z pekařství Eska, jenž patří do řetězce Ambiente.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics
ISSN: 1804-1930


Kalendář


Podporujeme utipa.info