Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

O zbytky jídla se v Číně místo prasat postarají švábi

17. 12. 2018 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz Odkaz

Číňané momentálně ročně vyprodukují více zbytků jídla, než jsou schopni zkompostovat. Kvůli hrozbě zaplnění ulic velkých měst zapáchajícím odpadem ze statisíců kuchyní tak přistupují k méně tradičním metodám jejich likvidace – například za použití švábů.

Češi milují bublinky. Spotřeba sektů roste o čtvrtinu

17. 12. 2018 | Zdroj: Denik.cz | Článek Článek

Vína sklenice

Až si budete o letošních svátcích připíjet sklenkou sektu, zkuste vypít rovnou dvě lahve naráz. Jedině tak se můžete prohlásit za „průměrného“ konzumenta sektů. Na každého Čecha totiž připadá 1,8 lahve „bublinek“ o objemu 0,75 litru.

Češi jsou podle autorky kuchařek v pečení cukroví konzervativní

17. 12. 2018 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Zatímco u vánočních dekorací, zdobení stromku a nakupování dárků se Češi rádi inspirují módními trendy, při koupi, či pečení vánočního cukroví jsou konzervativní. ČTK to řekla autorka kuchařek Miroslava Kuntzmannová. Nejoblíbenější jsou stále stejné druhy cukroví, a to již po desetiletí.

Rohlik.cz spolupracuje s řemeslnými pekárnami

16. 12. 2018 | Zdroj: pekarske-technologie.cz | Článek Článek

Bageta

Největší český online supermarket Rohlik.cz zařazuje do své nabídky pečivo z vyhlášených řemeslných pekáren. Od prosince exkluzivně nabízí chléb z pekařství Eska, jenž patří do řetězce Ambiente.

Plasty by nám měly jen sloužit. Bohužel je dnes pijeme, dýcháme i jíme

14. 12. 2018 | Zdroj: iDNES.cz | Odkaz Odkaz

Jogurty pack

Zvykli jsme si pít z plastů i jíst z plastů. Ale situace se změnila. Teď plasty pijeme, dýcháme i jíme. Svět řeší, jak se zbavit materiálu, který byl dokonalým sluhou, ale stal se zlým pánem, konstatuje reportáž v magazínu Víkend MF Dnes.

Za kolik na svařák? Nejdražší je v Praze, v menších městech vyjde na polovic

13. 12. 2018 | Zdroj: Denik.cz | Článek Článek

Za dvě deci svařeného vína dáte na tuzemských náměstích nejčastěji 35 korun. O pětikorunu víc než loni. Nejdražší svařené víno na předvánočních trzích pořídíte při obdivování nazdobeného stromu v centru hlavního města.

Zákazníci mají raději korek, vinaři od něj ustupují pomalu

13. 12. 2018 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Vína láhve kabinet

Přestože řada vín vyrobených na Moravě a Česku by mohla klidně putovat k zákazníkům uzavřená v lahvích se šroubovacím uzávěrem, stále je přes 80 procent naplněných lahví uzavíráno dražším korkem. Důvodem je nedůvěra zákazníků, kteří mají šroubovací a plastové uzávěry spojené s levnými víny spíš horší kvality.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics
ISSN: 1804-1930


Kalendář


Podporujeme utipa.info